2022. május 23. - Dezső

Nem éri meg Ausztriában hangversenyre menni

Európai összehasonlításban Ausztriában a legdrágábbak a komolyzenei koncertjegyek, legalábbis erre a következtetésre jutottak egy nemzetközi felmérés készítői. A Muzsikusok Nemzetközi Szövetségének összeállítás szerint a koncertjegyek átlagosan 154,50 eur
2008. április 11. péntek 10:44 - Hírextra
A csütörtöki osztrák sajtó erősen fanyalogva és kétkedve fogadta a felmérés eredményeit - mint kiderült, nem is alaptalanul. A Bécsi Koncertház tájékoztatója szerint ugyanis egy rendes jegy 30 euróba került az intézmény rendezvényeire a 2006-07-es évadban, de még az igazán kiemelkedő előadásokra is csupán 126 eurót kellett fizetni a legdrágább helyért.

A Musikverein honlapjának szúrópróbaszerű vizsgálata is azt mutatja, hogy a komolyzenei koncertjegyekért átlag 60 eurót kérnek. A fesztivál- és gálarendezvények, mint például a Salzburgi Ünnepi Játékok, persze drágábbak, de nem annyival, hogy egy rendes koncertjegyért több mint 150 eurót kelljen kiadni.

A felmérés alapján egyébként Macedóniában lehet a legolcsóbbak bejutni a komolyzenei koncertekre: ott egy jegy potom 3,50 euróba (durván 900 forintba) kerül. Az élbolyban Ausztriát Olaszország (74 euró), majd Svájc (54,48 euró) követi.

Hogy a tanulmány készítői milyen számítási és súlyozási módszert alkalmaztak, nem tudni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását