2024. május 3. - Tímea, Irma

Kezdődik az Északi összekötő felújítása

Jövő héten kezdődök meg, és várhatóan nyár végére zárul le az Északi összekötő vasúti híd felújítása Budapesten - értesült a HavariaPress.
2008. április 11. péntek 15:52 - Hírextra
A munkálatok első lépésében először csak két és fél napra zárják le a hidat, a jövő hét végén; majd nyáron várhatóan három hónapra állítják le a vonatforgalmat ezen a szakaszon. A lezárás időtartama alatt az esztergomi vasútvonal szerelvényei csak Óbudáig járnak, ahonnan az utasok pótlóbuszokkal utazhatnak tovább. Az Esztergom-Budapest elővárosi vasútvonal Duna-hídja a teljes vasútvonal rehabilitációs programjának első ütemeként valósul meg, várhatóan ez év őszéig.

A felújítás eredményeként jócskán emelkedhet a szerelvények áthaladási sebessége a Duna fölött, így a vonal és a híd rekonstrukcióját követően a vonatok menetideje is csökken.

Az Északi összekötő vasúti híd lezárása két ütemben történik: áprilisban csak egy hétvégére terjed ki a lezárás - jövő péntek estétől vasárnap éjfélig -, a nyári időszakban pedig három hónapot vesznek igénybe a munkálatok, június és szeptember között. Az áprilisi lezárás ideje alatt a szerelvények Óbudáig járnak, onnan vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a Nyugati pályaudvarig. A pótlóbuszok csak az Árpád híd és a Margit híd budai hídfőjénél állnak meg, a vasútvonal közbenső megállóhelyeit nem érintik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását