2024. április 16. - Csongor

Sírokat rongált a vihar

A felmérés szerint 104 sírt rongált meg és mintegy 40 millió forintnyi kárt okozott a Heves megyei Csány temetőjére lecsapó vihar - tájékoztatta kedden az MTI-t a község polgármestere.
2008. április 9. szerda 06:58 - Hírextra

A szabályos tornádószerűen pusztító, tölcsér alakú forgószél 20 méteres sávban "hűtőszekrény nagyságú" betontömböket emelt fel és vágott földhöz hétfőn a faluszéli temetőben - közölte Morvai István.

Mint elmondta: a vihar mindössze 5 perc alatt söpört végig a községen. A forgószelet jégeső, illetve hóvihar kísérte.

A temetőn kívül viszont nem keletkeztek jelentősebb károk, csupán két-három házról sodort le néhány tetőcserepet a forgószél széle - idézte fel a történeteket a polgármester.

Arról is szólt, hogy a kár értéke megegyezik a 2300 lakosú község szociális kiadásainak éves összegével. Ugyanakkor síremlékek károsodása esetén vis maior támogatást sem igényelhet a település.

Ebben a helyzetben az önkormányzat nem tud anyagi segítséget nyújtani a megrongálódott síremlékek helyreállításához - mondta Morvai István.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását