2024. április 26. - Ervin

Ibolya és ál-Sissi

Erzsébet királyné kedvenc színe a lila volt, imádott virága pedig az ibolya, amelyből még parfét is készíttetett. Az "ibolyás" napot április 12-én tartják meg - immár második alkalommal - a gödöllői királyi kastélyban.
2008. április 7. hétfő 13:43 - Hírextra

A vidám, családi programom részt vesz az Erzsébet királyné hasonmás verseny győztese, Szabó Dóra is, aki mint a ház úrnője, audienciát tart a díszteremben. Délután Erzsébet kedvenc magyar nótáiból hallható összeállítás.

Megtekinthető a híres koronázási ruha hiteles másolata. Táncbemutatót tartanak a Barokk színházban. Egész nap lehet hintózni, lovagolni, és válogatni a vásárfiák között: a kézművesek és iparművészek ibolyás különlegességekkel készülnek. A Pálmaházban és a díszudvaron virágvásárt rendeznek - tájékoztatták a szervezők a távirati irodát.

Tavaszi dallamok címmel kamaraesttel zárul a programokban dús nap a díszteremben.
A belépőjegy féláron kapható az Ibolyáknak és mindenkinek aki ibolya színű ruhát visel.

Akik 2008-ban ünneplik meg Ibolya-lakodalmukat - azaz 15. házassági évfordulójukat - ingyen tekinthetik meg a kastélymúzeumot ezen a napon. A házasságlevelet célszerű magukkal vinni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását