2024. április 27. - Zita

Megölték az egykori magyar cselgáncsozót

Londonban meggyilkolták Bujkó Tamás korábbi magyar cselgáncsozót, aki a 80-as években háromszor állhatott világbajnoki dobogóra. Az Újpesti Dózsa egykori sportolója az 1983-as moszkvai vb-n ezüstérmet nyert, míg két évvel később Szöulban, majd 1987-ben Es
2008. április 6. vasárnap 08:08 - Hírextra

A judoinfo.hu internetes oldal sajtóinformációkra hivatkozva számolt be arról, hogy az 1988-as szöuli olimpia ötödik helyezettje március 21-én, Londonban veszítette életét egy szörnyű gyilkosság áldozataként. A 45 esztendős dzsúdós megölésével egy 36 éves magyar férfit gyanúsít az angol rendőrség.

A Scotland Yard - a londoni rendőrség - szombaton megerősítette, hogy március 21-én, az egyik londoni metróállomáson, brutális módon megöltek egy magyar állampolgárt, és hogy ebben az ügyben egy magyart vettek őrizetbe. Ugyanakkor arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó az MTI-nek nem erősítették meg, hogy Bujkó Tamás lenne a metróállomáson elkövetett gyilkosság áldozata.

Az Újpesti Dózsa egykori sportolója az 1983-as moszkvai vb-n ezüstérmet nyert, míg két évvel később Szöulban, majd 1987-ben Essenben ugyancsak bronzérmes lett. Nyert junior Európa-bajnokságot (1981, San Marino), felnőtt Eb-bronzérmet (1987, Párizs), Jóakarat Játékok-bronzérmet (1986, Moszkva), két Hungária-kupát (1985, 1986) és egy felnőtt magyar bajnokságot (1986). Sportolói karrierjét 1988-ban, a szöuli ötödik helyezés után, mindössze 26 esztendősen befejezte.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását