2024. április 25. - Márk

Akció a motoros balesetek visszaszorítására

Megkezdődött a Motoros Baleset-megelőzési Nap az Ötvenhatosok terén, ahova a budapesti rendőrfőkapitány is kétkerekűn érkezett - értesült a HavariaPress.
2008. április 5. szombat 16:18 - Hírextra
A "Ne légy bogár" elnevezésű akció keretében, szombaton délelőtt 10-kor kezdődött az Ötvenhatosok terén a Motoros Baleset-megelőzési Nap. Az eseményre a szervező Budapesti Rendőr-főkapitányság több vezetője, így maga a rendőrfőkapitány is motorkerékpáron érkezett. A rendezvényen részt vesz Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnok is; az érdeklődők ügyességi versenyt, Stunt show-t, motoros akrobatika bemutatót, valamint motorépítő versenyt tekinthetnek meg. A civil motorosok elméleti-, valamint ügyességi versenyen mérhetik össze tudásukat, s emellett nagytapasztalatú motoros rendőröktől kaphatnak a későbbiek során akár az életüket is megóvó tanácsokat. A jelentkezők a rendőrség Suzuki Bandit 600-asival mérhetik össze ügyességüket. Délután nagyszabású motoros felvonulás indul végig a városon, a Citadelláig, melynek felvezetője dr. Tóth Gábor rendőrfőkapitány lesz. A menetben a rendőrségi kétkerekűeken kívül túramotorok és veterán motorok is részt vesznek. A rendezvény célja, hogy érezhetően csökkenjen a motoros balesetek száma, mely a kétkerekűek számának és teljesítményének növekedésével a mai napig folyamatosan emelkedik. Míg 2000-ben 90, motorosok által okozott közlekedési baleset volt a fővárosban, addig tavaly a balesetek száma már elérte a 130-at. A főváros területén több motorosokra nézve veszélyes útszakasz van, melyek baleseti statisztikája kiemelkedő. A legtöbb motoros baleset a ki- és bevezető útszakaszokon, a Nagykőrösi úton, a Budafoki úton, valamint a Váci és az Üllői úton történik. A balesetek oka legtöbbször a száguldás, valamint az, hogy a kétkerekű vezetője messze nem alkalmas akkora teljesítményű "vas" meglovagolására, mint amekkorán ül.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását