2024. április 25. - Márk

Ingyenes a tárlatvezetés

Ingyenes tárlatvezetéssel tekinthetik meg a látogatók szombaton a Mátyás király öröksége című kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában; a tárlat belépőjeggyel látogatható - tájékoztatta Miklós Léna, a budapesti intézmény sajtóreferense az MTI-t szerdán.
2008. április 2. szerda 18:16 - Hírextra

A kiállítás nyitva tartása alatt további hat szombaton - április 19-én, május 3-án, 17-én, 24-én, június 7-én és 21-én - hirdet a galéria ingyenes tárlatvezetéseket, amelyek 11 és 15 órakor indulnak.

A "Mátyás király öröksége - Késő reneszánsz művészet Magyarországon a 16-17. században" címmel látható tárlatot a Reneszánsz Év keretében, a "4x a reneszánszról" című sorozat részeként rendezték meg.

A 2008-as esztendőt a kulturális tárca Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából Reneszánsz Évnek nyilvánította. A Magyar Nemzeti Galéria március 28-án megnyílt kiállítása, amely egyebek mellett táblaképeket, kódexeket, ötvösmunkákat vonultat fel, a késő reneszánsz kor képzőművészetébe nyújt betekintést, Mátyás király halálától, azaz a Jagelló-kortól (1490-1526) a török kiűzéséig terjedő időszakba.

Mikó Árpád, a tárlat kurátora korábban elmondta: a 450 műtárgy között ritkaságokat is megtekinthetnek az érdeklődők, ilyen a Kassai Graduálé gazdagon díszített énekeskönyv-párja, amelynek darabjait először állítják ki együtt.

A július 27-ig látható kiállításhoz az ingyenes tárlatvezetéseken túl művészettörténeti előadások, koncertek és gyermekprogramok kapcsolódnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását