2024. április 30. - Katalin, Kitti

Lamperth: A hátrányos helyzetűek érezhetik, hogy nincsenek magukra hagyva

A hátrányos helyzetbe került emberek érezhetik, hogy nincsenek magukra hagyva, van intézményesített segítség számukra - mondta Lamperth Mónika pénteken Budapesten a közép-magyarországi Esélyek Háza átadási ünnepségen.
2008. március 28. péntek 17:42 - Hírextra

A szociális és munkaügyi miniszter kifejtette: mostanra kiépült egy olyan, minden megyében meglévő Esélyek Háza hálózat, amely kezet nyújt a nehéz élethelyzetből való kikeveredéshez. Elsősorban a nők, a gyerekek, az idősek, a fogyatékkal élők, a romák és a hátrányos helyzetű településen élők számára kíván ez a szervezet eljárni. E házak feladatkörébe tartozik a társadalmi tudatformálás az előítéletek felszámolására, visszasegíteni a tartósan munkanélkülieket a munkaerőpiacra, diszkriminációs ügyekben jogi segítségnyújtás, az egyenlő bánásmódot sértő problémák kezelése - tette hozzá a miniszter.

Lengyel János, a Közép-magyarországi Munkaügyi Központ helyettes vezetője elmondta, hogy a közép-magyarországi Esélyek Háza működtetését pályázati úton a Mozgáskorlátozottak Közép-magyarországi Regionális Egyesülete nyerte el, s nem csak Budapesten, hanem Vácon is működtet irodát. Feladatkörébe tartozik többi között a Pest megyében lakó idős emberek helyzetének feltárása, érdekeik védelme, az idős emberek aktivizálása, a kistérségi kulturális, társadalmi és egyéb rendezvényekben való részvételük szorgalmazása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását