2024. május 14. - Bonifác

Külföldi buszbalesetek Magyarországon

Pénteken reggel a Vas megyei Vasszentmihály és Rönök között, a 8-as számú főúton az út menti több méter mély árokba borult egy román turistákat szállító autóbusz. A balesetnek egy életveszélyes és három súlyos sérültje van, a mentők összesen 17 sérültet l
2008. március 28. péntek 12:46 - Hírextra

2003. február 2. - Székesfehérvár térségében, a 8-as úton egy Volán autóbusz és egy osztrák kisbusz ütközött össze. A balesetnek egy halottja, három súlyos és egy könnyebb sebesültje volt.

2003. május 8. - Siófok közelében, Balatonszabadi-Sóstónál egy vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott és összeütközött a Budapestről Nagykanizsa felé tartó gyorsvonattal egy német turistákat szállító autóbusz. 33 német állampolgár meghalt, hét megsérült.
2004. január 24. - Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszán, a 48-as kilométernél az árokba hajtott és felborult egy bolgár autóbusz. 21 utasából két személy életét vesztette, tizenhárman megsérültek.

2004. április 5. - Az M1-es autópályán, a lébényi csomópont után árokba borult egy ukrán kisbusz. A balesetben egy ember meghalt, nyolc megsérült.

2004. november 12. - A 41-es számú főúton, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Apagy közelében frontálisan ütközött egy személyautóval egy ukrán mikrobusz, amely az árokba csapódott, s hét utasa közül egy nő a helyszínen életét vesztette. Négyen súlyosan megsérültek.

2005. január 21. - Csongrád megyében, a 43-as főúton Ferencszállás és Kiszombor között egy román kamion frontálisan ütközött egy román kisbusszal. A balesetben a busz egyik utasa meghalt, többen súlyosan megsérültek.

2005. június 25. - Komárom térségében, az M1-es autópályán kamion ütközött egy német rendszámú kisbusszal, melynek utasai közül három ember meghalt.

2006. február 25. - A ferihegyi gyorsforgalmi úton a városközpont felé haladó szerb-montenegrói rendszámú turistabusz egy magasságkorlátozó oszlopnak ütközött, s az valósággal leborotválta az emeletes jármű tetejét. A baleset következtében két ember meghalt, 32-en megsérültek.

2006. április 29. - A Vas megyei Hegyeshátnál, a 76-os számú főúton a felázott útpadkára hajtott és az árokba borult egy lengyel emeletes autóbusz. 30 utast kórházba kellett szállítani, közülük tizennégyen súlyosan, tizenhatan könnyebben sérültek meg.

2006. május 5. - Az M5 autópályán, Lajosmizse közelében árokba csúszott egy román autóbusz. A busz húsz utasa közül ketten súlyosan, 11-en könnyebben megsérültek.

2006. július 17. - Füzesabony közelében az M3-as autópályán egy román rendszámú mikrobusz hátulról belerohant egy tehergépkocsiba. A mikrobusz vezetője és a mellette ülő utas a helyszínen az életét vesztette, a többi hét utast súlyos sérüléssel kórházba szállították.

2006. szeptember 22. - Az M5-ös autópályán, Balástyánál összeütközött két román mikrobusz. Egy ember súlyos, 11 könnyű sérüléseket szenvedett.

2007. június 16. - Győr-Sopron megyében, a 86-os számú főúton Belednél árokba borult egy lengyel zarándokokat szállító autóbusz. Egy női utas meghalt, egy ember életveszélyes, további tíz súlyos sérüléseket szenvedett.

2007. július 19. - Makó közelében a 43-as főúton egy román állampolgárokat szállító turistabusz összeütközött egy Makó felé tartó, eddig ismeretlen okból az út bal oldalára áttért, személygépkocsikat szállító trélerrel. A kamion sofőrje, valamint hat turista a helyszínen meghalt, egy súlyos, kettő életveszélyes, tizenhárom pedig könnyű sérülést szenvedett.

2007. szeptember 6. - Négy súlyos és egy könnyű sérültje volt annak a balesetnek, amelyben egy szlovák rendszámú autóbusz, egy szerb és egy román kamion, valamint egy német, két román, egy szlovák és egy magyar rendszámú személyautó ütközött össze az M1-es autópálya 28-as kilométerénél.

2007. december 3. - Életét vesztette egy román kisbusz vezetője, hét utasa pedig megsérült a Hajdú-Bihar megyei Báránd külterületén, a 42-es számú főúton. A román kisbusz belerohant az előtte haladó magyar kamionba, majd átcsapódva az út baloldalára frontálisan ütközött egy szemből érkező lengyel kamionnal.

2007. december 14. - Felborult egy román autóbusz az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 152-es kilométerszelvénynél. Hárman súlyosan, tízen könnyebben megsérültek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását