2024. március 29. - Auguszta

Új börtönt adott át Draskovics

Átadták a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet csütörtökön; a PPP-programban (Public Private Partnership), az állami és a magánszektor együttműködésével épült létesítményt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter avatta fel.
2008. március 27. csütörtök 13:07 - Hírextra
A tárca vezetője az átadáson mondott beszédében hangsúlyozta: több éven keresztül "szemérmes elhallgatás" övezte a börtönviszonyokat, pedig a fogvatartottakat is megilleti a tisztességes, kulturált elhelyezés büntetésük idején.

A 700 személyes tiszalöki börtönben európai körülmények tölthetik le szabadságvesztésüket az elítéltek, akik lehetőséget kapnak a tanulásra és munkavégzésre is.

Draskovics Tibor szerint a szabadult rabok társadalmi beilleszkedésének elősegítésére a jövőben meg kell újítani a pártfogói felügyeletet is, hogy minél kevesebb legyen a visszaeső bűnelkövető.
A tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetet a szegedi Közép-Európai Építő és Szerelő (KÉSZ) Holding Zrt. építette, s egyik leányvállalata látja majd el 15 éven át az üzemeltetését.

Az európai normáknak mindenben megfelelő létesítményben az üzemeltető feladatai közé tartozik a 700 fogvatartott élelmezése, 300 elítélt oktatása, 300 rab foglalkoztatása, valamint a büntetésüket töltők ruházatának, ágyneműinek mosása, illetve az egészségügyi ellátás technikai rendszerének biztosítása. A magáncég gondoskodik az objektum fenntartásáról, a szükséges gépjárműpark működtetéséről, s az ingatlan karbantartásáról is.

Az üzemeltetésért az állam 15 esztendőn keresztül legfeljebb évi 1,9 milliárd forintot fizet. Másfél évtized után egyébként az épület a magánbefektető tulajdonában marad.

A börtön legalább félezer embernek teremt munkahelyet a foglalkoztatási gondokkal küzdő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, hiszen a 280 fős büntetés-végrehajtási állomány mellett a működtetési, szolgáltatási és a beszállítói feladatok ellátásában sokan jutottak álláshoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

TatLás
2008. március 27. 13:57
Minden 99.1 amerikai felnőttből egy rács mögött ül http://nol.hu/cikk/483479/
TatLás
2008. március 27. 13:26
a demokráciában mintha több embert tartanának fogva, mint anno a diktatúrában. nincs vhol erre egy grafikon a fogvatartottak száma mondjuk hetvenes évektől?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását