2024. április 29. - Péter

Pályázati önerő Csongrádban

Csaknem százmillió forint pályázati önerőt biztosít a Csongrád Megyei Önkormányzat három projekt részére a közeljövőben - közölte a csütörtöki rendkívüli közgyűlés előtt a megyei elnök.
2008. március 27. csütörtök 13:44 - Hírextra
Magyar Anna elmondta: az első, amelyre tízmillió forintot adnak, a Szentesre tervezett dél-alföldi légimentőbázis létrehozása.

A politikus kifejtette: az egészségügyi tárca nem tesz semmit, az Országos Mentőszolgálat Légimentő Kht. ügyvezetője, Túri Péter azonban társadalmi összefogással már a szükséges kilencvenmillió forintból negyvenet előteremtett. Ehhez járul hozzá a megye is, valamint ígéretet kaptak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzattól, hogy a költségeket ötmillió forinttal ők is támogatják. Így, ötvenötmillióból már egy-két hónapon belül elindítható a közbeszerzés, és még ebben az évben megnyílhat a bázis.

Emellett Csongrád megye összes települését megkeresik az önkormányzattól, hogy járuljanak hozzá a létfontosságú bázis megépítéséhez. Ezt ígéri a másik két dél-alföldi megye, Békés és Bács-Kiskun vezetése is - tette hozzá az elnök.

A következő projekt során hétszázkilencvenmillió forintra pályázik a szentesi és a makói kórház. Ehhez az önkormányzat hetvenkétmilliós önerőt biztosít majd.

A szentesi Dr. Bugyi István Kórházban a meglevő sürgősségi osztály fejlesztésére van szükség, illetve az intézményhez ki kell alakítani egy helikopter-leszállóhelyet is. Ez összesen ötszázkilencvenmillió forintba kerül majd. A makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézetben pedig építészeti átalakításokra és gép-műszer beszerzésekre pályáznak, kétszázmillió forintért.

A harmadik támogatásra a megyei fenntartású szegedi Móra Ferenc Múzeum számíthat, méghozzá állandó néprajzi kiállításának átalakítására és felújítására. A sikeres pályázat nyolcvannégymillió forintot jelent majd az intézménynek, melynek 8,4 milliós önerejét adja a megyei önkormányzat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását