2024. április 28. - Valéria

Zöld szalagos sportolók az olimpián az emberi jogokért

Az emberi jogok megsértése elleni tiltakozásul zöld szalag viselését javasolja sportolótársainak a pekingi olimpián Romain Mesnil francia rúdugró.
2008. március 23. vasárnap 09:37 - Hírextra
"Ezzel is felhívnánk a figyelmet a kínai állapotokra, a remény színével kifejezve véleményünket az emberi jogok itteni kezelését illetően" - jelentette ki a tavaly világbajnoki ezüstérmes atléta.

Az olimpiai charta megtilt minden politikai, vallási vagy faji demonstrációt a játékokon, ám a francia szövetség sportolói bizottságának elnöke úgy véli: ez az akció tiszteletben tartja az előírásokat.

A zavargások múlt hétfőn, a Kína elleni sikertelen tibeti népfelkelés 49. évfordulóján kezdődtek, amikor a pekingi seregszemle ellen tiltakozó több száz tibeti emigráns megpróbált Indiából Tibetbe eljutni. Hivatalos adatok szerint eddig 19-en veszítették életüket (18 civil és egy rendőr), és több mint 600-an sebesültek meg (köztük 241 rendőr). A száműzetésben élő tibetiek szerint legkevesebb 100 halottja van a lhászai és más, tibetiek lakta kínai körzetekben történt összetűzéseknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását