2024. április 20. - Tivadar

Mutina 200 gyorson érmes!

Mutina Ágnes bronzérmes lett 200 m gyorson az eindhoveni úszó Európa-bajnokságon. A számot a szlovén Sara Isakovic nyerte, Verrasztó Evelyn a negyedik helyet szerezte meg.
2008. március 23. vasárnap 18:56 - Hírextra
Az áprilisban 20 éves Mutina a távot 1:58.06 perc alatt tudta le, ami egyszersmind új magyar rekord is, a régi, az 1:58.62-es alig két napig élt, hiszen a friss Eb-harmadik pénteken a váltó első tagjaként egyszer már javított a szám addigi legjobb eredményén.

A 2004-es olimpiai bajnokot, az 5-ös pályán úszó román Camelia Potecet közrefogó magyarok közül Mutina többnyire a negyedik-ötödik helyen haladt, a 18 esztendős Verrasztó pedig jobbára a hatodik-hetedik volt. Aztán a pazar hajrá meghozta a sikert: a bronzérmes honfitársnő mögött Eb-negyedikként - a 200 m vegyesen ezüstöt nyerő - Verrasztó csapott a célba, nagy egyéni csúccsal.

"Az volt a taktika, hogy az első százon együtt megyek a mezőnnyel, az utolsó ötvenet viszont nagyon megnyomom. Ez bevált, a hajrám is jól sikerült, akkor már éreztem, hogy meglehet a bronz. Jól éreztem" - mondta Mutina.

Eredmény:
női 200 m gyors, Európa-bajnok:

Sara Isakovic (Szlovénia) 1:57.45 p
2. Camelia Potec (Románia) 1:57.47
3. MUTINA ÁGNES 1:58.06
4. VERRASZTÓ EVELYN 1:58.60
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását