2024. április 19. - Emma

Újabb madármérgezések

Ismét mérgezés miatt elpusztult, védett madarak tetemeire bukkantak az elmúlt napokban természetvédelmi szakemberek, ezúttal a Nyírség északi részén - értesült a HavariaPress.
2008. március 20. csütörtök 10:04 - Hírextra

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársai először még a hétvégén kaptak lakossági bejelentést, mely szerint Rétközberencs külterületén egy tízezer forintos eszmei értékű, védett egerészölyv és egy szarka teteme fekszik.

E hét hétfőn pedig Ajak határából jelentették be, hogy egy védett egerészölyvet és egy ugyancsak védett - 50 ezer forint eszmei értékű - barna rétihéját találtak elpusztulva. A madártetemek körül mindkét helyen több csirkefejet is találtak a szakemberek, ami alapján szinte biztosra vehető, hogy a védett ragadozókat megmérgezték. Az ügyben ezért a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség büntetőfeljelentést tett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását