2024. április 16. - Csongor

Új kiadvány a pazarlás ellen

Hogyan csökkentsük energiafelhasználásunkat és növeljük otthonunk értékét? Az ingyenes "Lakcímke" kiadvánnyal közérthetően mutatja be az épületek energiafogyasztásának csökkentéséhez vezető praktikákat, technológiákat.
2008. március 19. szerda 11:49 - Hírextra

A kiadvány a 06-1-4113518 telefonszámon ingyenesen igényelhető, illetve az internetről a www.lakcímke.hu címről letölthető. Személyesen az E-misszió Egyesület Tanácsadó Irodájában, Nyíregyházán a Malom u. 18/a. szám alatt kérhető.

A közeljövőben Magyarországon is bevezetendő tanúsítvány megmutatja, hogy az adott ingatlanban milyen hatékonyan hasznosul az energia, és szaktanácsokat ad az épület energiahatékonyságának javítása érdekében.

A tanúsítvány, hasonlóan a mosó- és hűtőgépeknél már ismert kategóriákhoz, A+-tól I-ig címkézi majd, hogy az egyes családi házak és lakások mennyire felelnek meg az energiagazdálkodás követelményeinek.

A kedvezőbb minősítésű "lakcímke" értelemszerűen növeli az adott ingatlan értékét, hiszen mondjuk a "C" tanúsítványú lakást télen nem csak kevesebb pénzből lehet fűteni, de nyári kánikula idején sem melegszik fel túlságosan. Így nem csak olcsóbb, de sokkal jobb is lesz benne élni. Az energia felhasználásban otthon lenni nem jelent mást, mint otthonunk kiadásainak csökkentését, továbbá azt, hogy személyesen is hozzájárulhatunk környezetünk megóvásához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását