2024. április 29. - Péter

Indul az űrturizmus?

Az űrturisták igényeit kielégítő űrrepülők sorozatgyártását tervezi az űrtechnológiai óriáscég, az EADS részlege, az Astrium. Az Astrium piackutatása szerint évente 15 ezer ember lesz hajlandó kifizetni 200 ezer eurót (51 millió forint), hogy az űrben töl
2008. március 19. szerda 09:53 - Hírextra

A cég tervei szerint egy űrrepülőben öten utazhatnak majd: a pilóta és négy űrturista. Az űrrepülő, amelynek súlyát félig az üzemanyag tenné ki, 60 kilométeres magasságba 80 másodperc alatt jutna el, majd pedig a Föld légköréből, vagyis a 100 kilométeres magasságon túlra, tehát az űrbe "lendületből" repülne ki.

A gépek várhatóan tíz évig lennének üzemképesek heti egy repüléssel.
A vállalat szakemberei szerint világszerte mintegy tíz űrrepülőtérre lenne igény; Európában a legjobb lenne a Földközi-tenger partvidékén kialakítani néhányat, mivel arra mindig napos az idő, ráadásul fentről remek kilátás nyílna a Földre.

Az Astrium vezetősége nagy becsben tartja leendő kliensét, a Virgin lemezcég vezérét, Richard Bransont, aki elsőként próbálná ki az Astrium leendő szolgáltatását.

Noha egyelőre nem ismeretes olcsó módszer az űrbe való kijutásra, de érdemes kutatni a lehetőségeket, mert a légkörön kívül, vagyis az űrben lenne a leggyorsabb az utazás a Föld különböző pontjai között - mutattak rá a szakemberek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását