2024. április 28. - Valéria

A társadalom alapjait lerombolással fenyegető bomba

A "társadalom alapjait lerombolással fenyegető bombának" minősítette a nagyhatalmú görög ortodox egyház a konzervatív kormány tervét az élettársi viszony elismerésére.
2008. március 19. szerda 11:27 - Hírextra

Az ortodox egyház szinódusa nyilatkozatban szögezte le a hét elején, hogy "prostitúciónak" tekint minden, a házasság keretein kívüli együttélést, s a nemrégiben ismertetett törvénytervezet visszavonására szólította fel a kormányt.

A görög sajtó szerint "nagy a felháborodás" a mindenható görög ortodox egyházon belül a kormány terve miatt. Görögországban csak 1982 óta van lehetőség polgári esküvőre, amibe az egyház már akkor is "nehéz szívvel" törődött bele.

Az egyház februárban megválasztott, mérsékelten reformpárti vezetője, Hieronimosz érsek személy szerint még nem reagált a kormány tervére - mondván, hogy az állam hatáskörébe tartozó kérdésről van szó -, alacsonyabb beosztású papok azonban éles hangon támadják azt.

A tervezett törvény csak különnemű párok regisztrált élettársi kapcsolatát ismerné el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását