2024. május 14. - Bonifác

Új eljárás a drogterjesztők ügyében

Hatályon kívül helyezte a Debreceni Ítélőtábla hétfőn a hajdú-bihari bíróság korábbi ítéletét, amelyben kábítószerrel való visszaélés miatt 10 év fegyházbüntetésre ítélte B. Tamás elsőrendű vádlottat, míg társai 1,5-5 év közötti börtönbüntetést kaptak.
2008. március 17. hétfő 18:14 - Hírextra

A vád szerint B. Tamás - egykori amatőr rallibajnok - profi kábítószer-terjesztő hálózatot működtetett Hajdú-Bihar megyében a 2000-es évek első felében.

A hálózat Hollandiából szerezte be a kábítószert. A rendőrség éveken át nyomozott az ügyben, s titkos telefon-lehallgatásokkal sikerült végül megbuktatni a jól szervezett dílereket.

Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar megyei Bíróság B. Tamást bűnszervezetben, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntett miatt 10 fegyházbüntetésre ítélte. Társai is többéves börtönbüntetést kaptak.

Az elítéltek februárban hallattak ismét magukról, ugyanis számukra kábítószert juttattak be a debreceni börtönbe, amit kábítószer-kereső kutyák segítségével találtak meg.

A Debreceni Ítélőtábla hétfőn többek meglepetésére nem hirdetett jogerős ítéletet, hanem hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró bíróság ítéletét és új eljárás lefolytatására kötelezte a Hajdú-Bihar megyei Bíróságot.

Kardos Sándor, az ítélőtábla bírája szerint a megyei bíróság "rengeteg eljárási hibát vétett", jelentős bírói tévedések történtek az elsőfokú eljárásban, ezért döntött az új eljárás mellett.

A vádlottak láthatóan kitörő örömmel, az ügyészek értetlenül fogadták a tábla döntését.
Az ítélet szerint egyébként - a bűnismétlés lehetősége miatt - az első és másodrendű vádlottak továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak. Az érintettek és jogi képviselőik ez ellen fellebbeztek, vagyis az előzetes letartóztatás érvényben maradása ügyében a Legfelsőbb Bíróság mond ítéletet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását