2024. május 19. - Ivó, Milán

Ingyen mehet vizsgálatra

Veszprémben folytatódik a Szűréssel az Életért Program (Sz. É. P.) a hét végén, szombaton 10-18 óra között vehetnék részt ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon a veszprémiek és a környékben lakók a Báthory István Általános Iskolában.
2008. március 17. hétfő 21:50 - Hírextra

Az érdeklődőknek ingyenesen végzik el például az anyajegy vizsgálatát, a szív- és érrendszer szűrését, a koleszterin- és vércukorszínt megállapítását, megmérik mindenkinek a vérnyomását, a férfiaknál pedig elvégzik a prosztatarák-szűrést, amelyhez mindössze egyetlen csepp vérre van szükség. Az érdeklődők rendelkezésére állnak a szakemberek fül-, orr-, gégészeti és hallásvizsgálatokkal is - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő sajtótájékoztatón hétfőn Veszprémben.

A veszprémi egyetemistákat Keleti Andrea és Czene Attila vezeti, s a két csapat - egymással versengve - a szűrésen való minél nagyobb számú megjelenésre buzdítja majd a helyi lakosokat.
A kormányszóvivő közölte: az idei tavaszon összesen 21 településre "viszik el" az ingyenes szűrőprogramot.

Bujdosó László főorvos, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közép-dunántúli régióigazgatója emlékeztetett arra, hogy a gyakoribb szűrések következtében Veszprém megyében például 73 százalékkal csökkent a daganatos betegségben elhalálozottak száma, ami egyértelműen a megelőzésnek, a rák időbeni felismerésének köszönhető. Mint mondta: senkinek nem kellene például méhnyakrákban meghalnia, csak el kellene menni az ingyenes szűrővizsgálatra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását