2024. április 19. - Emma

Gigászi "hóhölgy"

Minden bizonnyal a világ legmagasabb hóemberét, pontosabban hóhölgyét építették meg az amerikai Maine államban Bethel városka lakói. A Kanadával határos észak-keleti szövetségi államban az idén rekord mennyiségű hó hullott: ez adta az ötletet és az alapan
2008. március 16. vasárnap 18:36 - Hírextra
Az állam szenátor asszonyának neve után Olympiára keresztelték a fehér behemótot, aki mosolyogva, piros sapkával a fején nyugtatja tekintetét a városkán.

"Ez az én szerencsém: rólam nevezik el a világ legnagyobb szobrát, amely nyárra eltűnik" - mondta viccelődve Olympia J. Snowe szenátor, akinek családnevét ugyanúgy kell kiejteni angolul, mint a hó (snow) szót.

A hatalmas hóalak "összehordását" a helyi kereskedelmi kamara kezdeményezte, amelynek már van tapasztalata az efféle óriások építésében. A kamara indítványára alkották meg 1999-ben Angust is - egy korábbi szenátorról, Angus Kingről elnevezett hóembert -, aki 34,3 méteres magasságával beállította az akkori világcsúcsot.

Olympia megalkotásához 5900 tonna havat hordtak össze a lakosok önkéntes alapon, és a szobor építését a szükséges munkagépekkel úgymond jótékonysági alapon segítették helyi vállalatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását