2024. április 25. - Márk

Miller az összetett siker küszöbén

Az osztrák Hannes Reichelt nyerte a férfi szuper-óriásműlesikló futamot az alpesi sí Világkupa-döntőben, Bormióban, s ezzel - szinte csodával határos módon - a szakági pontversenyben is győzött.
2008. március 13. csütörtök 12:26 - Hírextra

Az osztrák versenyző a Vk-döntő előtt 99 ponttal volt lemaradva a vezető Didier Cuche-től, akinek így már az is elég lett volna a végső diadalhoz, ha a két pontot érő 14. helyen végez. A lesikló Vk-t megnyerő svájci sztár azonban váratlanul gyenge menetet produkált, ami összesítésben a 16. pozícióra volt elég, így a végelszámolásnál a győzelméért 100 pontot begyűjtött Reichelt egy ponttal megelőzte.

A csütörtöki futamon - amely a lesikló viadalok törlése miatt az első versenye volt a Vk-döntőnek - a svájci Didier Defago lett a második, mindössze egy századdal elmaradva Reichelt mögött. Azaz, ha csupán két századdal gyorsabb, megnyerhette volna honfitársának a pontversenyt.

Az összetett elsőségért küzdők közül a vezető amerikai Bode Miller ugyan csak 12. lett, ám nem lehet szomorú, hiszen szinte biztos győztesnek nevezhető. A második Cuche ugyanis nem szerzett pontot, míg a harmadik osztrák Benjamin Raich negyedik helye azt jelenti, hogy Millert a hátralévő két futamon már csak a svájci foghatná be, de ő is csak matematikailag.

Miller 191 pontos előnyét csak akkor veszíthetné el, ha Cuche a két lassú számot (óriás-műlesiklás, műlesiklás) megnyerné, míg ő szinte pont nélkül maradna. Márpedig legnagyobb riválisa különösen műlesiklásban nagyon gyenge, s valószínűleg el sem indul szlalomban.
férfi szuper-óriásműlesiklás:

1. Hannes Reichelt (osztrák) 1:45.00 p
2. Didier Defago (svájci) 1:45.01
3. Ales Gorza (szlovén) 1:45.34
4. Benjamin Raich (osztrák) 1:45.38
...12. Bode Miller (amerikai) 1:46.01
...16. Didier Cuche (svájci) 1:46.44

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását