2024. április 20. - Tivadar

Sterilizációs kampányban a sportközvetítés

Az Oregoni Urológiai Intézet azzal reklámozza az ondóvezeték műtéti elkötését, a vazektómiát, hogy a lehető legjobb a márciusi kosárlabda-bajnokság alatt túlesni rajta, hogy aztán a tévéközvetítéseket nézve elröppenjen a felépülés időszaka.
2008. március 11. kedd 09:27 - Hírextra
A rádiós reklámban az urológiai intézet azt is ígéri, hogy a pácienseknek sportmagazinokat, ingyen pizzát és - borogatás céljából - mirelit borsót is házhoz szállíttat. Az intézet szakemberei azt mondják, hogy a vazektómia után 2-4 napig tart a felépülés, bár nem mindenkinek van szüksége ennyi időre. A kórház már számos időpontot egyeztetett a márciusi bajnokság első és második hete előtti két napra, 19-ikére és 26-ikára.

Az ondóvezeték elkötése során a herék hormontermelő funkciója nem sérül, szemben a kasztrációval, amikor a férfi heréit eltávolítják. A vazektómia után a férfi erekciós és ejakulációs képessége nem szűnik meg, de az ondó már nem tartalmaz spermiumokat, ezért a teherbeesés szinte teljesen kizárt. A beavatkozás rutinműtétnek számít, és a legtöbb esetben ambulánsan, helyi érzéstelenítéssel végzik. Ez az egyik legbiztonságosabb sterilizációs módszer, s az Egyesült Államokban egyre népszerűbb.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását