2024. május 24. - Eszter, Eliza

Fidesz a népszavazási értesítőkről

A Fidesz több helyről kapott bejelentést arról, hogy problémák vannak a népszavazási értesítők kézbesítésével, ezért az ellenzéki párt szerint érdemes lenne szigorítani a kézbesítés feltételein - mondta Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő szer
2008. március 5. szerda 12:34 - Hírextra
Mint mondta, a Fidesz Új Demokrácia Központjához eddig több mint 400 bejelentés érkezett, többek között arról is, hogy a választópolgárok nem kapták meg a választási értesítőt, vagy rossz névre szólt az értesítés. Kontrát Károly elmondta: a XI. kerületben például 2.160 értesítés került vissza a helyi választási irodához, ami miatt helyi fideszesek a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordultak.

A politikus szerint ezért érdemes lenne áttekinteni a szabályozást a következő választásig - legyen az népszavazás, vagy parlamenti választás - hogy az értesítőket, illetve a kopogtató cédulákat a jelenleginél szigorúbb feltételekkel kézbesítsék. Kérdésre válaszolva úgy vélte: ilyen megoldás lehet, ha az értesítőt átvetetik a választópolgárral, a tértivevényeket pedig visszajuttatják a választási irodához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását