2024. május 17. - Paszkál

Világhírű művészek a fesztiválon

Világhírű művészek is vendégszerepelnek a Pécsi Tavaszi Fesztiválon, amelyet március 14. és április 9. között immár tizedik alkalommal rendeznek a baranyai megyeszékhelyen - közölte a szervező Pécsi Kulturális Központ igazgatója kedden, sajtótájékoztatón.
2008. március 4. kedd 14:49 - Hírextra
Laknerné Brückler Anna elmondta: a kortárs táncművészet kiemelkedő képviselője, a New York-i The Limón Dance Company március 17-én a Pécsi Nemzeti Színházban mutatkozik be a közönségnek.
A világ egyik leghíresebb trombitán játszó dzsesszmuzsikusa, a francia Erik Truffaz 28-án, a szaxofonos "zseni", a spanyol Perico Sambeat 29-én az Uránia moziban, az amerikai gitárvirtuóz, Richard Bona és zenekara pedig a Pécsi Tudományegyetem aulájában április 7-én lép fel - tette hozzá.

Az igazgató beszámolt arról, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt rendezvényi közé sorolt fesztivál három hete alatt tizenöt helyszínen mintegy félszáz rendezvényt tartanak, melyek között egyaránt lesznek zenei és táncelőadások, színházi produkciók, s egyebek mellett kiállítások is.

A hazai fellépők közül kiemelte a Szegedi Kortárs Balettet, amely Csajkovszkij Hattyúk tava című klasszikusával mutatkozik be. A Bartók Béla Férfikar, a Mecsek Nőikar és a Muzsikás együttes közös Kodály-estet ad, Palya Bea és zenekara Weöres Sándor Psyché című művének megzenésített változatával szórakoztatja a közönséget.

Laknerné Brückler Andrea szólt arról, hogy az első, 1999-es Pécsi Tavaszi Fesztivál költségvetése még mindössze 300 ezer forint volt, de tavaly már 28 millióból gazdálkodhattak, idén pedig 34 millió áll a rendelkezésükre, vagyis a szponzoroknak köszönhetően egyre több pénz jut a színvonalas, közönségcsalogató produkciók lebonyolítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását