2024. április 16. - Csongor

Polgármesterek a BKV járatritkítás ellen

Öt budai kerület polgármestere közösen tiltakozik a tervezett BKV-járatritkítás ellen; a városrészek vezetői tárgyalást kezdeményeznek ez ügyben Demszky Gábor főpolgármesterrel.
2008. március 4. kedd 14:27 - Hírextra
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Láng Zsolt II. kerületi polgármester kezdeményezésére, Pokorni Zoltán, a XII. kerület, Nagy Gábor Tamás, az I. kerület, Bús Balázs, a III. kerület és Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere kedden levélben fordult Demszky Gáborhoz, amelyben azt a véleményüket hangoztatják, hogy a járatritkítási csomag hatásaként a jövőben még többen pártolnának el a tömegközlekedési eszközök használatától és ülnének személyautóba.

Ennek köszönhetően nemcsak a forgalmi dugók növekednének Budapesten, hanem tovább romlana a főváros légszennyezettsége és a fővárosi polgárok életminősége - teszik hozzá a levélben.

A budai kerületek vezetői március 11-ére kértek időpontot Demszky Gábortól, hogy az I., II., III., XII. és XXII. kerületek szakértői által elkészített alternatív javaslatot megismertethessék a főpolgármesterrel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását