2024. május 17. - Paszkál

Együttműködik az Operaház és a Hagyományok Háza

Szakmai együttműködésről állapodott meg kedden Budapesten Vass Lajos, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója; a kooperáció részeként a Budai Vigadó színpada várhatóan a jövő szezontól a dalszínház egyik új
2008. március 4. kedd 15:29 - Hírextra
Vass Lajos elmondta: a következő évadban főként kamarabalettek és -operák bemutatására veheti igénybe a Budai Vigadó pódiumát az operaház, ezzel bővül a játszóhelyek száma.

A dalszínház főigazgatója szerint érdekes kettősséget hordoz az együttműködés, hiszen a globális operakultúrát és a nemzeti hagyományokat őrző népi kultúrát kötik össze.

"Új és különleges lehetőséggel bővítjük a hazai kulturális kínálatot" - tette hozzá Vass Lajos.
Mindkét főigazgató hangsúlyozta: a két állami intézmény történetében most először összefogott, hogy a hazai kulturális élet két különböző, de a külföldiek és a hazai közönség számára is vonzó ágát összekapcsolja, együtt kínálja.

Kelemen László, a Hagyományok Háza vezetője beszámolt arról, hogy a késő tavaszi, kora nyári időszakra olyan előadáscsomagokat állítottak össze, amelyek egy táncelőadásból és egy balett- vagy operaelőadásból állnak. A csomagokkal a két helyszín négy hétvégére várja az érdeklődőket április 25. és június 14. között, kedvezményes áron.

A Magyar Nemzeti Balett, az operaház balettegyüttesének repertoárján megjelenő, magas színvonalú Seregi-koreográfiák(Szentivánéji álom, Rómeó és Júlia, Makrancos Kata), valamint a Kárpát-medence népzenéjét és néptáncait feldolgozó előadások (Pannon freskó, Az örök Kalotaszeg) a közönség szélesebb rétegeihez juthatnak így el.

A választékban egyelőre egy operaprodukció, Puccini Toscája szerepel. Az MTI érdeklődésére Gáldi Monika szervezési osztályvezető azt közölte: ha több operaelőadást keresnének az érdeklődők, bővítik az ajánlatot. A célközönség elsősorban a Budapestre érkező, tánc iránt érdeklődő turisták köre, ezért kerültek pénteki és szombati előadások a csomagokba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását