2024. április 24. - György

Nem elég korszerűek és nem elég hatásosak a megkülönböztető jelzések

A Magyarországon használt megkülönböztető jelzések nem elég korszerűek és nem elég hatékonyak, cseréjük szükségessé vált - nyilatkozta Torbágyi Pál az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) műszaki vezetője az MTI-nek csütörtökön.
2008. február 21. csütörtök 16:58 - Hírextra

A megkülönböztető jelzések Budapesten tartott bemutatóján Torbágyi Pál úgy fogalmazott: nem csak az a baj, hogy az emberek nem hallják, látják a mentőt, vagy tűzoltót, hanem az is, hogy tehetetlenek. Sokan nem tudják, hogy mit kell csinálni, ha megjelenik a forgalomban egy megkülönböztető jelzést használó jármű.

Hozzátette: ezen a legmodernebb fényhidak, vagy szirénák sem tudnak segíteni.
Torbágyi Pál szerint nem áll sok pénz rendelkezésre ahhoz, hogy a mentőszolgálat autóit modern megkülönböztető jelzésekkel lássák el, de a befektetés megtérülne. "Ha egy mentőautó jól látható, jól hallható, akkor talán (…) kevesebb lenne a balesetük is" - mondta.

A jövőbeni tervekről szólva Torbágyi Pál azt mondta, hogy lát reményt arra, hogy az egyébként folyamatosan fejlődő megkülönböztető jelzések ellátása eljut majd arra a szintre, amikor európai színvonalú fényhidak és szirénák lesznek az OMSZ autóin.

Krizsán Lajos, a bemutatót szervező cég ügyvezetője beszédében hangsúlyozta, hogy a "kéklámpás" autók mielőbbi célhoz érkezésében nagy segítséget nyújtanak a megkülönböztető jelzések, ezért is fontos, hogy azok jól láthatók és hallhatók legyenek.

A mai modern autók sokkal jobban le vannak szigetelve, a hangos rádió mellett alig hallani a mai szirénákat - hívta fel a figyelmet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását