2024. május 12. - Pongrác

A Lengyel Gyula bezárása még mindig téma

Fogy a levegő a bezárásra ítélt fővárosi Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola körül, a szülők és a tanárok azonban nem törődnek bele az iskola bezárásába; a Fidesz szerint a szakoktatás tavalyi átalakítása elhibázott módon zajlott, ennek egyik kirív
2008. február 20. szerda 09:18 - Hírextra
A lap beszámol a kedd este a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskolában tartott, viharos hangulatú szülői értekezletről melyre meghívták azokat is, akik a bezárásra ítélt intézmény megmentésének ügyében tehetnek valamit. Elsősorban Ifi Istvánt, a Fővárosi Önkormányzat oktatási ügyosztályának vezetőjét, ő azonban nem érkezett meg az elégedetlen szülők és tanárok körébe - olvasható a cikkben.

Ifi a Lengyel Gyuláról korábban úgy nyilatkozott, hogy csupán néhány gyerek lézeng benne, miközben hétszáz diák befogadására alkalmas - írja a lap, hozzátéve, hogy erről az állításról már bebizonyosodott, hogy tévedés, ugyanis az iskolában valójában a fővárosi átlaghoz képest is nagyobb az osztálylétszám átlaga (huszonkilenc fő).

A megbeszélésen a lap tudósítása szerint a főváros részéről egyedül Kucsák László, a bizottság fideszes alelnöke jelent meg. Ő a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy az ellenzéki frakció támogatja a százötven éves Lengyel Gyula küzdelmét a bezárás ellen, mert eleve nem értettek egyet már azzal a döntéssel sem, amellyel a koalíciós többség tavaly tizenkilenc szakoktatást végző iskolát szüntetett meg vagy olvasztott be egy másik intézménybe. Az elhibázott döntés egyik áldozata a Lengyel Gyula, amelyet a belvárosi II. Rákóczi Ferenc szakképzőbe integráltak - tette hozzá.
A szülők, a diákok és a tanárok tavaly óta állhatatosan tiltakoznak a költözés ellen, mert hiszen a befogadó intézménybe egész egyszerűen nem férnek be a tanulók. Ezt Szénégető Krisztina, az összevont intézmény, a beolvasztás levezénylésével megbízott igazgatója is elismerte a szülőknek, hozzátéve, hogy a főváros vezetősége nem hallgatja meg az aggályait, s február 28-ig elő kell állnia az összevonás végleges forgatókönyvével.

Pécsi Ágnestől, a Pedagógusok Szakszervezetének munkatársától a lap megtudta: többek között a gödöllői Szent István Egyetem is készen áll arra, hogy átvegye a Lengyel Gyulát. A felvetések süket fülekre találnak az illetékeseknél, a szülők azonban nem hagyják annyiban, tovább folytatják a küzdelmet az iskola megmentéséért.

"Bírósághoz és Szabó Máté ombudsmanhoz fordulunk, és a Fővárosi Önkormányzat épülete elé is kimegyünk majd tüntetni" – mondta az érdekvédő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását