2024. június 14. - Vazul

Elutasították a MÁV keresetét

Elutasította a Fővárosi Bíróság a MÁV azon keresetét, amelyet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete ellen nyújtott be a vasúttársaság, rendeltetésellenes joggyakorlás miatt - jelenti a HavariaPress.
2008. február 18. hétfő 13:46 - Hírextra

A bíróság eljárási okokból, idézés kibocsátása, illetve érdemi vizsgálat nélkül utasította el a keresetlevelet. Az indokolás szerint egyrészről a keresetlevél nem tartalmazott a bíróság döntésére irányuló, határozott és pontos, a határozathozatalra alkalmas kérelmet. Másrészről a törvény és a bírói gyakorlat szerint kizárólag a sztrájk jogszerűségének és jogellenességének megállapítása iránt lehet bírósághoz fordulni.

A felperesi kereset azonban nem a sztrájk jogellenességének megállapítására vonatkozott, hanem arra, hogy a bíróság állapítsa meg az alperes szakszervezet egyes lépéseinek jogellenességét, illetve azt, hogy mi minősül még elégséges szolgáltatásnak. A munkaügyi bíróság azonban e körben nem jogosult eljárni, a még elégséges szolgáltatás meghatározásával kapcsolatban pedig a bíróságnak nincs is hatásköre.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását