2022. október 2. - Petra

Nem lesz népszavazás

Nem lesz népszavazás a parkolási díjról Hatvanban - tájékoztatta az önkormányzat döntéséről pénteken az MTI-t a város önkormányzatának sajtószóvivője.
2008. február 15. péntek 20:46 - Hírextra

A képviselő-testület azt követően dönthetett a kérdésben, hogy a népszavazást kezdeményező állampolgárok száma nem érte el a helyi választópolgárok 25 százalékát. Utóbbi esetben kötelező lett volna a referendum kiírása - közölte Bánki Árpád.

A szocialista, illetve a lokálpatrióta városatyák, összesen 12-en elutasították az MDF által kezdeményezett népszavazás kiírását, amelyet csupán a Fidesz-KDNP frakció három képviselője támogatott - tette hozzá.

"Egyetért-e ön azzal, hogy Hatvan város területén a parkolóhelyek használatáért ne kelljen parkolási díjat fizetni?" - ezt a kérdést nyújtotta be hitelesítésre a helyi jegyzői hivatalba az MDF hatvani szervezete.

Az íveket végül a 17693 szavazati joggal rendelkező polgár közül csak 2240-en írták alá érvényesen. Vagyis a referendumot kezdeményezők aránya nem érte el a 25 százalékot, viszont meghaladta a helyiek 10 százalékát.

Ebben a helyzetben, a helyi rendelet szerint ugyan a képviselő-testületnek foglalkoznia kellett a kezdeményezéssel, ám a városatyák saját belátásul szerint dönthettek a referendum sorsáról - idézte fel a történteket a sajtószóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását