2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gázolt az orosz prominens

Gyalogost gázolt Viktor Kirjanov, az orosz közlekedésrendészet (GIBDD) főnökének kocsija, amikor két záróvonalon át a szembejövő forgalmi sávban akarta előzni a dugót. A tábornok a közlekedési szabálysértések miatti büntetések és bírságok január 1-vel bev
2008. február 13. szerda 20:53 - Hírextra
Az elütött nő fejével betörte a Mercedes E320 szélvédőjét, de csupán agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett. A zebra közelében akart átszaladni az úton, amikor a fontos ember kocsija kivágott a sorból, és abból az irányból gázolta el, ahonnan nem várhatott autót.

A tábornok és sofőrje kiugrott és elsősegélyben részesítette az áldozatot, míg a helyszínre sereglő rendőrök hamar leszedték a rendszámtáblákat - írta a Kommerszant című lap. Úgy vélte: bár súlyos szabálysértés esetén a rendőr azonnal leveheti a vétkes kocsi rendszámát, ezúttal alighanem csak a figyelmet akarták elterelni, lévén szó különleges, kék színű rendszámról.

A tábornokot - illetve sofőrjét - csak a kettős záróvonalon való áthajtás és a szemközti forgalmi sávban való közlekedés miatt a törvények értelmében a jogosítvány 2-4 évre történő megvonása fenyegeti.
Moszkvában nagyon sok a közlekedési rendőr, s akár 10-20 percre is lezárják a legforgalmasabb kereszteződéseket is, ha fontos ember autója közeledik, de amúgy láthatólag nem annyira a forgalom irányításával foglalkoznak, mint inkább bírságolással, amelyet tisztes kenőpénz ellenében elengednek. A szigorítás így járt némi hatással, ugyanis már sok az, amit a rendőrnek kell adni, ezért egyre többen betartják a szabályokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását