2024. április 27. - Zita

Sült patkányt akarnak

Miközben a kínaiak a patkány évére készülnek, az útszéli árusok Thaiföldön a rágcsáló húsát nyersen, vagy készre főzve kínálják.
2008. február 8. péntek 07:45 - Hírextra

Thaiföld északi részén a rizstermő vidékeken honos mezei patkányok húsát már régóta fogyasztják. A korábban még csak a szegények eledeleként számontartott különlegességet egyre több utcai árus kínálja, a boldog vásárlók pedig a rágcsáló kilójáért 150 thai bahtot (880 forintot) is képesek fizetni.
Sala Prompin patkányhúsárus szerint a rágcsáló combja és mája a legfinomabb, hozzátéve, hogy ezek az állatok véletlenül sem keverendők össze a városi, szeméten és dögökön élő rokonaikkal. A vevők szerint az íze még a csirkéénél is finomabb.

Prompin úr büszkén mesélte, hogy öt évvel ezelőtt ő volt az első, aki az ízletes csemegét az éhes utazóknak kínálta. Azóta gyakorta látni a fővárostól északra tartó főút mentén felállított patkánygrillezőket.

Az árus szerint a csemegének szánt patkányok teljesen tiszták, csapdákkal gyűjtik a mezőgazdasági területekről, vízbe fojtják, majd a kopasztáshoz leforrázzák őket.

Sütés előtt a patkány orrát és lábait levágják, de a fejét és a farkát meghagyják, hogy a vevők meggyőződhessenek az áru valódiságáról.

A helyi vadászoktól 80 batért (463 forintért) beszerzett rágcsáló kilóját közel 100 százalékos haszonnal adja tovább. Hétvégén és ünnepnapokon előfordul, hogy száz kilónál is többet ad el - mondta sültpatkányárus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását