2024. május 5. - Györgyi

Nem röhögtek a bombaviccen

Rosszul sült el egy kapatos brit légi utas "bombavicce": egy év börtön lett a poén ára. A 34 éves Ann Hassell Krétáról tartott haza, amikor az egyik utaskísérő a gép padlójáról a felső csomagrekeszbe akarta helyezni kézipoggyászát.
2008. február 8. péntek 16:40 - Hírextra
Hassell azonban a The Sun című brit lap pénteki beszámolója szerint rászólt, hogy "vigyázzon azzal ... bomba van benne".

Mellette ülő barátja ezt még megtoldotta azzal, hogy "tik-tak, tik-tak ... bumm!"
A személyzet azonnal értesítette a járatot fogadó angliai East Midlands repülőteret, ahol biztonságiak kutatták át a gépet.

Pokolgépet ugyan nem találtak sem a "bombapoént" elsütő utasnál, sem a csomagtérben, az ügyben eljáró leicesteri koronabíróság azonban nem értékelte humorosnak az esetet, és 12 havi szabadságvesztésre ítélte Hassellt.

A brit - és az amerikai - hatóságok a 2001. szeptemberi merényletek óta rendszeresen figyelmeztetik az utazóközönséget, hogy még tréfából se fenyegetőzzenek bombamerénylettel, mert az ilyen "vicceket" ugyanolyan súlyos elbírálás alá veszik, mint a tényleges terrorfenyegetéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását