2024. április 29. - Péter

Ásó, kapa, nagyharang...

Ásó, kapa, nagyharang címmel tíz ifjú iparművész jegygyűrűit és más apró, szerelmesnek szóló ajándéktárgyait mutatja be csütörtöktől a budapesti Sterling Ékszergaléria.
2008. február 6. szerda 15:11 - Hírextra

A Valentin (Bálint)-nap, a szerelmesek közelgő ünnepe adta az apropót a galériának, hogy alkotásra késztesse a művészeket, de valahogy másként, mert a szerelmeseket jegyesekké kívánja formálni - mondta el az MTI-nek Csorna Erika, a galéria munkatársa, s ezért is hívták meg a kiállítás megnyitására Makláry Ákos görög katolikus lelkészt.

Vékony Fanni például a nőnek domború kavicsot formázó, ezüst medállal ékesített nyakláncot, a férfinak akár a medálba is csúsztatható marokékszert tervezett. Gaál Gyöngyvér két kitűzőjének egyike egy lapocska, belevésve egy Nagy László versidézet:" S ki viszi át fogába tartva/ a Szerelmet a túlsó partra!", a másik kitűző szív alakú nagyító, amellyel el lehet olvasni az idézetet.

Krámli Magdolna kedves, bohókás jegygyűrűpárt készített, az egyik fejrészén egy tyúk, a másikon egy kakas látható. Jermakov Katalin egymásba csúsztatható ikergyűrűt alkotott, míg Gera Noémi kicsi, piros rubinokkal ékesített gyűrűt mutat be, tetején egy kis ezüstfejű tűvel átszúrva. Abaffy Klára ezüstgyűrűket készített pozitív-negatív jelet formázó aranymintával - tette hozzá Csorna Erika.

A jegygyűrűk, szerelmetes ajándékok kiállítása február 21-ig tart nyitva a IX. kerület, Ráday utca 31. alatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását