2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Illés Zoltán feloszlatná a Terézváros önkormányzatát

Terézváros képviselőtestületének feloszlatását kezdeményezi a Fidesz kerületi szervezete - közölte Illés Zoltán, a párt VI. kerületi elnöke és Hassay Zsófia, a Fidesz kerületi frakcióvezetője kedden Budapesten.
2008. február 5. kedd 16:45 - Hírextra
Az ellenzéki párt szerint a sorozatos terézvárosi botrányok indokolják a képviselő-testület feloszlatását, és új választások kiírását. Hassay Zsófia elmondta: a VI. kerületben súlyos politikai, gazdasági és morális válság van; "botrányoktól hangos a kerület".

A kerületi Fidesz ezért nyílt levélben fordul Verók István (MSZP) polgármesterhez, hogy a képviselőtestület oszlassa fel magát. Hassay Zsófia hozzátette: igyekeznek meggyőzni a kerület MDF-es képviselőjét, valamint a koalíciós képviselőket, hogy szavazzák meg a testület feloszlatását. Illés Zoltán szerint "ez mindnyájunk érdeke".

Verók István a Fidesz kezdeményezését - érdekes módon még annak bejelentése előtt fél órával - zavarkeltésnek nevezte. A polgármester a sajtónak kiosztott dokumentumokkal igazolta, hogy - ellentétban a Magyar Hírlap című napilag hétfői számában megjelentekkel - nem pályáztatás nélkül adta el a kerület néhány nagy értékű ingatlanát.

Verók István - aki megjelent a Fidesz sajtótájékoztatóján is - közölte: a képviselő-testület várhatóan nem veszi napirendre a feloszlatás kérdését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását