2024. május 2. - Zsigmond

Szoci EP képviselők Tőkés Lászlóról

Harangozó Gábor (MSZP) EP képviselő meglepődésének adott hangot, a tegnapi fideszes nyilatkozatokkal kapcsolatban. A képviselő véleménye szerint a szerdai Európai Parlament plenáris ülésen történtek jól tükrözik a két magyar delegáció hatékonysága, befol
2008. január 31. csütörtök 15:45 - Hírextra
A Tőkés Lászlót érintő incidensről nyilatkozva Harangozó Gábor (MSZP) EP képviselő kijelentette, hogy a plenáris ülésen történtek egyenes és logikus következményei az elmúlt időkben az erdélyi magyar püspököt körül vevő jobboldali "támogatásnak". A FIDESZ-MPSZ erejét mutatja az, hogy nem sikerült elérnie a Szájer József vezette delegációnak, hogy a püspököt felvegyék az Európai Néppárti frakcióba.

Harangozó Gábor kiemelte, hogy a FIDESZ-MPSZ EP képviselői alul maradtak a román képviselőkkel szemben az Európai Néppárton belül, így nem sikerült megoldaniuk Tőkés László felvételét az Európai Néppártba. Ezáltal az erdélyi politikus egy olyan frakció nélküli csoport tagja lett, akik jellemzően szélső jobboldaliak és küldetésüknek tekintik, hogy megakadályozzák az érdemi munkát. A Szocialista Frakció éppen ezért elvből nem szokta támogatni ennek a csoportosulásnak a képviselőit. Mivel a szerdai szavazás előtt sem a Szájer József vezette delegáció, sem pedig maga Tőkés László nem jelezte, hogy napirendre viszik ügyét, ezért így történt ez tegnap is, amikor nem Tőkés László, hanem egy frakció nélküli képviselő ellen szavazott a baloldali képviselői csoport.
A képviselő véleménye szerint a jobboldali magyar delegáció a támadások helyett inkább elismeréssel tartozna az MSZP delegációjának, hiszen a magyar szocialisták kezdeményezésére a csütörtöki plenáris ülésen újból szavaztak a kérdésben, és most az Európai Szocialisták frakciója is segítette az erdélyi politikust bizottsági felvételében.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását