2024. április 20. - Tivadar

Nem lesz gázáremelés?

Folyamatosan ellenőrzik a gázártámogatásra beadott igényléseket, azaz várhatóan csaknem minden kérelmet ellenőrizni fognak az illetékes hivatalok. Erről Vidorné Szabó Györgyi, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt szerdán. Mint mondta, eddig mintegy 1
2008. január 23. szerda 11:58 - Hírextra
Tavaly szúrópróbaszerűen ellenőrizte az államkincstár az adóhivatallal együtt az igényléseket, idén azonban folyamatos lesz az ellenőrzés - közölte a politikus budapesti sajtótájékoztatóján.
Az MTI kérdésére Vidorné Szabó Györgyi azt mondta: ez azt jelenti, hogy szinte minden kérelmet ellenőrizni fognak.

A képviselő hozzátette: 2007-ben 150 ezer jogosulatlan igénylés volt. Emlékeztetett rá, hogy a támogatás igénylése nyilatkozattal történik, nem kell hozzá benyújtani jövedelemigazolást. Újdonságként említette, hogy az igénylésnél fel kell tüntetni a háztartás minden tagjának adószámát.
A szocialista politikus elmondta, hogy szigorodik a büntetés is: a támogatás összegét a mindenkori banki kamat kétszeresével megnövelve kell visszafizetni.

Vidorné Szabó Györgyi beszámolt arról, hogy eddig 1,6 millió igénylés érkezett, amelynek 98 százalékát már feldolgozták. A feldolgozott kérelmek 2 százalékát utasították el, 11 százalékánál hiánypótlást kértek - fűzte hozzá.

A képviselő azt mondta: idén közel 82 milliárd forint van gázártámogatásra. Kérdésre válaszolva a politikus arra nem tudott válaszolni, hogy évközben várható-e, és milyen mértékű gázáremelés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását