2024. május 2. - Zsigmond

Emberi jogok és demokratizálódás

Emberi jogok és demokratizálódás címmel intenzív, egyéves mesterképzést indít az ELTE - olvasható az egyetem honlapján.
2008. január 22. kedd 08:33 - Hírextra

Az ELTE is részt vesz abban a ma már 41 egyetemet összefogó kezdeményezésben, amely tíz évvel ezelőtt életre hívta a European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation (EIUC) elnevezésű központot, ami elindította az emberi jogok oktatásához és a demokratizálódási folyamatok vizsgálatához kapcsolódó speciális programot.

A program olyan intenzív, egyéves mesterképzés, amely lehetőséget kínál az emberi jogok és a demokratizálódási folyamatok iránt érdeklődő hallgatóknak az elméleti és gyakorlati munkára való felkészülésre. A multidiszciplináris képzés célja, hogy rávilágítson azokra a láthatatlan kapcsolatokra, amelyek az emberi jogok, a demokrácia, a béke és a fejlődés között fennállnak. A 90 hallgató az első félévet Velencében tölti, a másodikat pedig a 41 egyetem valamelyikén.

A képzés lehetőséget biztosít hallgatóknak, hogy a nemzetközi kapcsolatok, a jog, a filozófia, a történelem, az antropológia, a politológia és a szociológia területein meghatározó egyetemi oktatókkal, szakértőkkel és a nemzetközi szervezetek vezetőivel találkozzanak, és tőlük tanuljanak egy olyan környezetben, ahol nemcsak az oktatók, de maguk a diákok is számtalan országból és kultúrából érkeztek.

A képzésre március 14-ig lehet jelentkezni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását