2024. április 19. - Emma

Az operaház fantomja a bohócdoktoroknak gyűjt

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak ajánlották fel annak Az operaház fantomja musicalhez kapcsolódó két tárgynak a bevételét, amelyet novemberben bocsátott árverésre a Madách Színház; a licitálásból befolyt összeget a kedd esti előadás után nyújtják á
2008. január 22. kedd 14:55 - Hírextra
Az 500. előadás alkalmából készült díszüveges, különleges bor 18 100 forintért, a fantom álarca pedig 32 100 forintért kelt el. Az árverésre bocsátott tárgyak új tulajdonosáról annyit lehet tudni, hogy egy miskolci fiatalember, aki Attila felhasználónévvel jelentkezett be.

Amint Rékay Ágnes az MTI munkatársának elmondta, a befolyt összeg inkább jelképes nagyságú, nekik mégis fontos, hiszen ez egy figyelemreméltó gesztus a színház részéről.

Mi mást is vehetnének belőle, mint piros orrokat. Ezeket felvéve szórakoztatják ugyanis a beteg gyerekeket és az időseket az erre a speciális munkára betanított színészek és a bohócok.

A magyarországi alapítványt 1996-ban alapította az osztrák Rote Nasen - Piros Orr - szervezet, amelynek munkáját mintegy adaptálták a hazai viszonyokra. Magyar kollégáik az első néhány évben csak egyetlen kórházban segítették sajátos módszereikkel az orvosok munkáját, a budapesti I. sz. Gyermekklinikán.

Ahogy múltak az évek, úgy nőtt azon kórházak száma - Budapesten és vidéken egyaránt -, ahol szívesen fogadják őket. Az orvosok legtöbbje is támogatja a kezdeményezést, hiszen a beteg gyermekeknek és az idős otthonban élőknek nagyon fontos, hogy egyhangú napjaikat felvidítsák.

Ma már 25 bohócdoktor dolgozik - közölte az MTI tudósítójával Rékay Ágnes - és újabban nemcsak a budapesti csapat tagjai látogatnak el Budapestről vidékre, Nyíregyházán ugyanis már betanítottak helyi bohócdoktorokat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását