2024. április 24. - György

Románia: megállj a műanyagzacskónak

A román környezetvédelmi minisztérium bejelentette, hogy javasolni fogja a biológiailag nem lebomló műanyagzacskók használatának törvényi korlátozását és ennek érdekében felemelik a szupermarketekben jelenleg ingyen osztogatott műanyagszatyrok adóját.
2008. január 21. hétfő 12:48 - Hírextra

Kóródi Attila környezetvédelmi miniszter ismertette a tavaly decemberben született döntést és rámutatott, hogy felmérések szerint Romániában évente fejenként legkevesebb 250 műanyag zacskót használnak el. A miniszter utalt rá, hogy jelentős mértékben növelik az ingyenes műanyagzacskók osztogatását sújtó adót, ami remélhetőleg arra fogja késztetni a gazdasági vállalkozásokat, hogy biológiailag lebomló zacskókat terjesszenek, amelyek után sokkal kisebb adót kell majd fizetni. Reméli továbbá, hogy a törvényjavaslat néhány hónapon belül elkészül.

Tavaly novemberben első ízben rendezték meg Romániában az elektronikus hulladék begyűjtésének országos napját és azon hatszáz tonna - fejenként 30 gramm - elektronikus hulladékot gyűjtöttek be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását