2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vendégjáték a Katona József Színházban

A debreceni Csokonai Színház és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégszerepel az elkövetkező hetekben a fővárosi Katona József Színházban - tájékoztatta Wéber Edina sajtóreferens az MTI-t.
2008. január 16. szerda 12:36 - Hírextra

A debreceni színház A tavasz ébredése, a sepsiszentgyörgyi teátrum pedig A nyugati világ bajnoka című előadást mutatja be, január 29-én, valamint február 1-jén és 2-án.

A Csokonai Színház vendégjátékában Wedekind A tavasz ébredése című "fizikai színház" látható, Bányai Geyza fordítása alapján.

"A tavasz ébredésében szerepelő fiatal gárda egy olyan csapatot alkot, amelynek tagjai - úgy tűnik (legalábbis az elmúlt két hét tapasztalatából okulva, vagy a konzekvenciákat levonva), hogy az első perctől kezdve maximálisan értik, hogy ez - sok szempontból - egy más nyelv, más kifejezési forma. Nem kellett eltelnie egy-két napnak ahhoz, hogy mindenkinek evidens legyen, hogy nem realista, hanem absztrakt színházat csinálunk minden egyes pillanatában az elejétől végéig" - írta az előadásról a rendező-koreográfus, Horváth Csaba.

A produkcióban többek között Krisztik Csaba, Nagy Péter, Földeáki Nóra, Újhelyi Kinga, Mercs János, Kádas József, Varga Gabriella, Simkó Katalin, Andrássy Máté, Mészáros Tibor, Horváth Lajos Ottó, Zarnóczai Gizella szerepel.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Bocsárdi László rendezésében adja elő John Millington Synge A nyugati világ bajnoka című komédiáját.

Útszéli fogadó a helyszín, egy istenhátamögötti porfészek valahol Nyugat-Írországban. Egy falu, ahol évtizedeken át semmi említésre méltó sem történik: torzonborz férfiak zárt ajtók mögött pálinkát kotyvasztanak, Pegeen pedig, a fogadós lánya más helyekről, szebb időkről, s egy jobb életről ábrándozik - olvasható a darabról szóló összegzésben.

Váratlanul a koromfekete, újholdas éjszakából felbukkan valaki. Egy fickó, akiben pezsdül a vér, akinek ugyanúgy fordul nyelvén a szó, mint a Dingle Bay egykori dalnokaién. Mi lesz a sorsa ennek a szépszavú legénynek és vajon megszökhet-e az ember saját árnyéka elől? - ennek próbál utánajárni John Millington Synge darabja.

Az előadásban Pálffy Tibor, Nemes Levente, Szabó Tibor, Péter Hilda, Mátray László, Veress László, Kőmíves Mihály, Bicskei Zsuzsanna, Nagy Alfréd, Márton Lóránt, Diószegi Attila, Kolcsár József lép színpadra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását