2024. április 20. - Tivadar

Influenzajárvány

Pest megyében elérte a járvány szintjét az influenzás megbetegedések száma, a növekedés üteme heti összehasonlításban vizsgálva 86 százalékos emelkedést mutat - közölte az ÁNTSZ Közép-Magyarországi Regionális Intézetének járványügyi csoportvezetője szerdá
2008. január 16. szerda 13:37 - Hírextra

Jakab Dezső elmondta, hogy az elmúlt napokban hozzávetőleg 70 ezren keresték fel orvosukat influenzás panasszal, ez a lakosság fél százalékát jelenti, s mivel igen gyors növekedésről van szó, ez már eléri a mérsékelt aktivitású járvány szintjét. A megyén belül a legnagyobb számban Dabas körzetében, a legkisebb mértékben pedig Gödöllő térségében fordultak elő ezek a megbetegedések.
Sehol sem kellett ugyanakkor kórház vagy iskola bezárását elrendelni, ám ez ügyben helyi hatáskörben is dönthetnek az illetékesek - utalt rá az orvos.

Az egész Európában terjedő H1-es vírus hirtelen felszökő magas lázt okoz, ami levertséggel, fáradtsággal jár, izomfájdalom kísérheti - hívta fel rá a figyelmet a szakember.

Gyakran száraz köhögést és nyálkahártya-gyulladást is előidéz. Mivel elsősorban légúton terjed, ajánlatos kerülni azokat a zárt helyeket, ahol sokan tartózkodnak. Betegség esetén javallott pár napot otthon, ágynyugalomban maradni, továbbá sok C-vitamint, gyümölcsöt és folyadékot fogyasztani - mondta Jakab Dezső.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását