2024. április 25. - Márk

Beszélt Diana szerelme

Tíz évi hallgatás után megszólalt a néhai Diana hercegnő legdiszkrétebb, ám talán legkomolyabb egykori szerelme, aki bevallotta, hogy Diana halála a mai napig kísérti őt.
2008. január 13. vasárnap 18:02 - Hírextra

A több mint egy évtizede elhunyt walesi hercegnő - Károly brit trónörökös 1996-ban elvált exneje - és a pakisztáni származású híres londoni szívsebész, Hasnat Khan 1995-ben kezdődött románcáról már akkoriban is cikkezett a londoni sajtó, de a pár igyekezett titkolni a kapcsolatot, így annak mélységéről nem sok értesülés látott napvilágot.

Khan, aki nemrég visszaköltözött Pakisztánba, azóta sem szólt egyetlen szót sem nyilvánosan a kapcsolatról. Most azonban több brit vasárnapi lapnak is kiöntötte szívét, bevallva: egykori szerelmének halála a mai napig kísérti.

"Néha úgy érzem: ordítanom kell ... nagyon rossz időszakaim vannak. Túltettem magam a dolgon, de (az emlékek) állandóan a nyomomban járnak" - idézték Khant a brit lapok.

A most 47 éves szívspecialista nemrég feleségül vette az egykori afgán királyi család egyik leszármazottját, a 29 éves Hadia Sher Alit, ám a házaspár útjai 20 hónap után, karácsony táján különváltak.

Khan egyik közeli "családi barátja" a News of the Worldnek, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlapnak azt mondta: az orvos nagyon szerette feleségét, de Hadia "nem tudhatta pótolni a hercegnőt".
Khan maga a Dianával folytatott kapcsolat tényleges jellegéről most sem árult el részleteket, így azt sem, hogy felmerült-e valaha is a házasság gondolata. "Mivel Diana nincs itt, rendkívül méltánytalan lenne, ha erről beszélnék" - mondta a The Sunday Telegraphnak.

Khan édesapja azonban nem volt ennyire diszkrét, amikor ugyanez a londoni lap néhány hete őt kérdezte az ügyről. Az idősebbik Khan a karácsony előtt közölt interjúban felfedte: szóba került a házasság is, ám fia végül arra a következtetésre jutott, hogy "az nem tartott volna tovább egy évnél", olyan nagyok voltak a különbségek kettőjük között.

A brit sajtóban többször is megjelent az az értesülés, hogy Diana - aki Khant élete szerelmének nevezte - még az iszlám hitet is kész lett volna felvenni a frigy kedvéért. Khan azonban 1997 nyarán véget vetett a kapcsolatnak.

A hercegnő halála ügyében jelenleg is folyó londoni esküdtszéki eljárás során ellentmondásos vélemények hangzottak el arról, hogy Diana kihez is akart volna valójában feleségül menni.
Rosa Monckton, Diana egykori közeli barátnője nemrégiben tett tanúvallomásában azt mondta: a hercegnő a szívsebész oldalán képzelte el jövőjét. A barátnő szerint Dodi Fayed, Mohamed Fayed brit-egyiptomi mágnás fia - aki Dianával együtt halt meg az 1997. augusztusi párizsi autószerencsétlenségben - csak arra kellett, hogy elterelje a hercegnő figyelmét a Khannal történt szakítás okozta fájdalomról.

Diana mostohaanyja, Raine Spencer ugyanakkor azt mondta a londoni felsőbírósági tárgyaláson, hogy a hercegnő és Dodi Fayed "nagyon is szerelmesek voltak" egymásba, és "igen valószínű", hogy összeházasodtak volna.

Diana és Dodi rövid kapcsolata annak idején sokkal nagyobb nyilvánosságot kapott, mind a hercegnőnek a szívsebésszel folytatott románca, pedig ez utóbbi jóval tovább tartott. A pár időnként élt is együtt, hol Khan londoni luxuslakásában, hol Diana rezidenciáján, a Kensington-palotában, ahová Khant állítólag a hercegnő személyi inasa, Paul Burrell csempészte be rendszeresen, kocsija csomagtartójában...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását