2024. április 18. - Andrea, Ilma

Iszik vagy vezet?

Vasárnaptól olvasható a Magyar Közlönyben, jövő hét vasárnaptól pedig hatályba lép az az igazságügyi miniszteri rendelet, amelynek értelmében a szonda elszíneződésekor a jogosítványt a helyszínen be kell vonni - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő az M
2008. január 12. szombat 15:00 - Hírextra

Emlékeztetett arra: az Országgyűlés múlt évi utolsó ülésén elfogadta a közlekedési törvények módosítását, amely szigorította a közúti pontrendszert is. Január 20-tól pedig életbe lép az a miniszteri rendelet, amelynek értelmében a szonda elszíneződésekor a jogosítványt a helyszínen be kell vonni - tette hozzá.

Az elsőre talán kicsit szigorúnak tűnő szabályozás lényege éppen az, hogy jelentősen csökkenjen az ittas vezetők által okozott balesetek száma - jelentette ki a kormányszóvivő.

Felidézte, hogy Magyarországon 2006-ban 21 ezer személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, ebből 2.271 volt az ittasan okozott közúti balesetek száma, és 154-en haltak meg ittas vezetés miatt bekövetkezett balesetben.

A kormányszóvivő szerint szintén sokatmondó adat, hogy az 1,4 millió ellenőrzésből 42 ezernél jelzett a szonda alkoholfogyasztást.

Mint emlékeztetett, Gyurcsány Ferenc kormányfő tavaly ősszel - 48 pontjában - hirdetett nulla toleranciát a közlekedés biztonságát veszélyeztetőkkel szemben.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását