2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Aprót gyűjt a hegyvidék

Budapest Hegyvidéki Önkormányzata is csatlakozik az aprópénzgyűjtéshez; az "Egy forint egy jobb élet reményében" elnevezésű kampány keretében a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának megsegítésére gyűjtik a bevonásra ítélt egy- és kétfor
2008. január 9. szerda 12:00 - Hírextra
A XII. kerületi önkormányzat épülete előtt elhelyezett gyűjtőgömbnél Pokorni Zoltán elmondta: minden egyes forinthoz, amit bedobnak, a kerületi városvezetés újabb egy forintot ad.

Fehér Anna, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának igazgatója azt mondta: az összegyűlt összeget a 25 éves intézmény liftjeinek felújítására fordítják.

Az önkormányzat márciusig várja az egy- és kétforintosokat a Böszörményi úton, illetve a MOM Parkban felállított gyűjtőgömbökbe.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2007 szeptemberében jelentette be, hogy 2008. március 1-jén bevonja a készpénzforgalomból az egy- és kétforintos érméket, mert azokat egyre kevésbé használja a lakosság a fizetéseknél. A legkisebb pénzérmék előállítása ugyanakkor értékük négyszeresébe-ötszörösébe kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását