2024. május 6. - Ivett, Frida

Fenyegető jegesedés

Az OMSZ honlapján közölt előrejelzés szerint az erős jegesedés és a tartós, intenzív ónos eső miatt Észak- és Közép-Magyarországon, Nyugat- és Közép-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön van érvényben a piros riasztás.
2008. január 6. vasárnap 09:37 - Hírextra
A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön másodfokú a riasztás, ezeken a területeken is jegesedésre és ónos esőre kell számítani.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abauj-Zemplén megyében az ónos és a fagyott eső mellett helyenként havazás is várható, további 2-6 centiméter hó hullhat.

A késő délelőtti óráktól a Dunántúlon, majd délutántól már a dél-alföldi régióban is egyre nagyobb területen 0 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, így megszűnik a csapadék ónos jellege. Ezen túl néhol sűrű köd is előfordulhat - áll az OMSZ előrejelzésében.

A prognózis szerint a megélénkülő déli, délkeleti szél a Dunántúlon többfelé megerősödik, késő délutántól északnyugatira fordul. A Dél-Alföldön is várhatóak erős széllökések - olvasható a meteorológiai szolgálat internetes oldalán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását