2024. május 2. - Zsigmond

Melyik kórházi ellátási körzethez sorolják?

Új eljárásra kötelezte az ÁNTSZ Észak-magyarországi Igazgatóságát az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a tokaji kistérség kórházi ellátási körzetének megváltoztatása ügyében - mondta az MTI-nek Antal Gabriella, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház igazgatója.
2008. január 5. szombat 15:19 - Hírextra

Korábban Tokaj, valamint a városhoz tartozó kistérség települései azt kérték az ÁNTSZ-től, hogy a sátoraljaújhelyi kórház helyett területileg sorolják át őket Nyíregyházához, illetve Miskolchoz. Az ÁNTSZ Regionális Igazgatósága akkor megalapozottnak tartotta a kérelmet, így Tokajt a szabolcsi, a kistérséget pedig a borsodi megyeszékhely egészségügyi intézményeihez sorolták ellátás tekintetében.

A sátoraljaújhelyi kórház azonban fellebbezést nyújtott be az országos tisztifőorvoshoz, aki helybenhagyta azt és a regionális igazgatót új eljárás lefolytatására kötelezte.

Májer János, Tokaj polgármestere az ügy kapcsán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy semmiképpen nem akarnak Sátoraljaújhelyhez tartozni és ennek érdekében "minden követ megmozgatnak". Ha kell levelet írnak a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek is.

A polgármester egyébként még tavaly október végén számolt be arról, hogy a tokaji kistérség tíz településének kérelmére az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézete módosította az ellátási körzethatárokat a fekvőbeteg-ellátás tekintetében, így a még akkor nem jogerős döntés szerint Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye, Tarcal, Tiszaladány, Tiszatardos, Csobaj és Taktatabáj esetében súlyponti kórháznak a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházat jelöli ki. Az ÁNTSZ Észak-alföldi Regionális Intézetének döntése szerint Tokaj lakói pedig a nyíregyházi Jósa András Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházhoz tartozhatnak.

Antal Gabriella, az újhelyi Erzsébet kórház igazgatója az MTI-nek azt is elmondta, hogy döntés született egy, ugyancsak a sátroaljaújhelyi kórházzal kapcsolatos másik kérelem ügyében, amely szerint a szerencsi kistérség is kérte, hogy ideggyógyászat tekintetében inkább Miskolchoz szeretnének tartozni. Az ÁNTSZ Regionális Igazgatósága első fokon elutasította ezt a kérést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását