2024. május 2. - Zsigmond

Nemcsak a diákok, hanem a tanárok is megbuktak a teszten

Nemcsak az olasz diákok, hanem még tanáraik is megbuktak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által készített "Pisa 2006" nevű, az általános tudásszintet felmérő teszten - derült ki a Panorama című olasz hetilap legújabb számából.
2008. január 4. péntek 12:53 - Hírextra

Az már tavaly decemberben nyilvánosságot kapott, hogy a 15 éves olasz iskolások mindössze a 33. helyet tudták megszerezni az 57 országra (30 tagállam, 27 partnerállam) kiterjedő, két óra alatt teljesítendő írásbeli teszten elért eredményeikkel. Különösen a természettudományokban és matematikában muzsikáltak gyengén az itáliai nebulók (36., illetve 38. helyezés), az olasz sajtó nem kis keserűséggel vette tudomásul, hogy a sokkal "fejletlenebbnek" tartott Szlovénia, Csehország, Észtország diákjai is megelőzték őket.

A Panorama, amely egy hónappal ezelőtt közölte a lehangoló eredményt, tanárok körében is elvégeztette a tesztet és az érdemjegyek itt sem sikerültek valami fényesre. A természettudományokat oktatóknak például mindössze 36 százaléka tudta a választ az élesztőnek a kenyértésztára gyakorolt hatásáról feltett kérdésre. Az sem éppen bíztató a jövendő olasz nemzedék tudásszintjére nézve, hogy a magyar általános iskolai felső tagozatnak megfelelő "alsó középiskola" (media inferiore) tanárainak felkészültsége felülmúlja a felsőbb osztályok oktatóinak szintjét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását