2024. április 27. - Zita

Kétezer kilométer kerékpárút épül

A következő hét évben 56 milliárd forint áll rendelkezésre kerékpárutak és -sávok építésére. A pénz nagy része az európai uniós fejlesztési keretből származik, és körülbelül kétezer kilométer bicikliút építhető meg belőle - tartalmazza a Gazdasági és Közl
2007. december 29. szombat 08:43 - Hírextra
A GKM idén dolgozta ki a Kerékpáros Magyarország Programot, amelynek célja a kétkerekűek közlekedési lehetőségeinek javítása.

Idén és jövőre 10,859 milliárd forintot ítélnek oda pályázatok formájában, amelyek 370 kilométer kerékpárút megépítését teszi lehetővé. A GKM 2007-ben 2 milliárd értékben 83 kilométer út megépítését és 176 kilométer tervezését támogatta. A fővárosi bicikl-iinfrastruktúra kipítési költségeinek felét is a tárca vállalta.

A GKM ebben az évben terveztette meg a Duna-Tisza menti EuroVelo-nyomvonalat, és folytatódott az észak-nyugati, a délynugati határmenti és a körösvölgyi kerékpárút tervezése. A minisztérium mintaprojektként kidolgoztatta a Fertő-tó térségére a kerékpárút-fenntartás térségi rendszertervét. A beruházás 2008-ban valósul meg.

A GKM idén indította útjára a Bringázz a munkába! nevű kezdeményezést. Szeptemberben egy tíz napos periódusban Budapesten 2000-en vettek részt a programban, amelyet jövőre országos akcióvá szeretnének növelni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását