2024. április 19. - Emma

Faludy szerelmei a Filmszemlén

A 39. Magyar Filmszemle versenyfilmjei közé került a Faludy szerelmei című alkotás. A költő még 2002-ben nyilatkozott az RTL Klubnak, azzal a kikötéssel, hogy a beszélgetés haláláig nem kerülhet nyilvánosságra. Az anyagot a készítő, Lázs Sándor egy szekré
2007. december 28. péntek 18:58 - Hírextra
A beszélgetésből kiderülnek részletek Faludy szexuális életéről, botrányos kapcsolatairól. Őszintén vall biszexualitásáról és gyötrődéseiről is. Faludy György meg akarta mutatni magát, de nem a szó fizikai értelmében. A szerelmeiről akart vallani, de életében felvállalni nem merte őket. Végül kötélnek állt.

"Hatalmas élmény volt maga a munka, rettegtem, hogy elszúrom, mert ez egy fontos film. Mindig érdekelt, hogy a költő verseinek, műveinek mi lehetett az indítéka. Mindig vágytam arra, hogy a függöny mögé nézzek, vagyis, hogy mi van a művek mögött. Nagyon nagy dolog, hogy a XXI. században be lehet mutatni ilyen jelentős sorsokat" - nyilatkozta Lázs Sándor az RTL Klub Online-nak.

Az RTL Klubon már bemutatott filmet a 39. Magyar Filmszemlén láthatja újra a nagyközönség, 2008. január 29. és február 5. között. A vetítések a Millenáris Teátrumban, a Palace Mammutban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Bem moziban lesznek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását